Sałatka makaronowa z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

250 gramów

200 gramów

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W osolonej wodzie ugotuj makaron, następnie ostudź i odcedź.

Krok 2

Kiełbasę pokrój na plasterki, zrumień na maśle.

Krok 3

Białą fasolę wyciągnij z puszki i osącz.

Krok 4

Żółty ser pokrój w kostkę. Koperek posiekaj.

Krok 5

Wszystkie składniki układaj w misce w kolejności: połowa z ilości makaronu, sól i pieprz, żółty ser, biała fasola, śmietana, kiełbasa, makaron.

Krok 6

Wierzch posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej