
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
200 gramów
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyć, osuszyć i ulożyć na płaskim talerzu. Umyte truskawki pokroić w plasterki i poukładać na szpianaku. Na tak przygotowaną sałatkę widelcem układamy delikatnie kawałki ricotty i posypujemy slonecznikiem.
Krok 2
Sos francuski winegret Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Miód wymieszac dokładnie z octem balsamicznym i połaczyć z sosemm Knorr. Dokładnie wymieszać.(Ja wlałam całość do słoiczka i mieszałam przez potrząsanie kilkanaście sekund).
Krok 3
Sałatkę polac przed samym podaniem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej