Sałatka Cezara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Cezara

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
535 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

70 gramów

20 gramów

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście z sałaty umyj i osusz, a następnie porwij na mniejsze kawałki.

Sałatka Cezara - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i połową tartego parmezanu.

Sałatka Cezara - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj dokładnie sałatę z sosem. Po wierzchu sałatkę posyp grzankami i pozostałą częścią parmezanu.

Sałatka Cezara - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Janusz Nowicki

    Janusz Nowicki , 08.07.2016

    Przetrzymała tyle wieków.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arkadiusz Przybysławski

    Arkadiusz Przybysławski , 08.07.2016

    No bo trzeba umieć zrobić coś z niczego :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrian Tworek

    Adrian Tworek , 02.07.2016

    Salatka Cezaha - posilek godny Oskaha :)))))))))))))))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Grzybowski

    Sebastian Grzybowski , 02.07.2016

    XDDDDD

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartek Szwarc

    Bartek Szwarc , 02.07.2016

    Sebastian Grzybowski Adrian Tworek :))))

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Cezara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka wielkanocna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka CezaraSałatka Cezara

Sałatka Cezar to jedna z niezastąpionych imprezowych propozycji. Za twórcę tego sałatkowego klasyka odpowiedzialny jest ponoć włoski kucharz, Caesar Cardini. Stworzył ją niemal 100 lat temu. Inspirację stanowiła… pusta lodówka. Sałatka Cezar powstała bowiem z resztek żywności, które się w niej ostały. Istnieje wiele wariacji tej sałatki, łatwo można skomponować swój ulubiony wariant. Podstawą Sałatki Cezar jest sałata rzymska, która dzięki swoim kształtnym i jędrnym liściom jest bardzo estetyczna i nie traci łatwo chrupkości. Dopełnienie stanowią sos sałatkowy Cezar Knorr, apetyczne grzanki i parmezan lub dowolny ser żółty. Często do Sałatki Cezara dodaje się również jajko i grillowane piersi z kurczaka, a smak wzmacnia się dzięki użyciu korzennego sosu Worcestershire. Tę sałatkę podać możesz na każdą okazję. Nie jest skomplikowana, pomóc przy jej robieniu mogą także dzieci, którym na pewno posmakuje połączenie zielonej sałaty i gęstego sosu.