Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem
średnie
22 osoby zapisały

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawsze, kiedy robię używam octu sherry. Jest pachnący, gęsty i bardzo smaczny – niestety, nie zawsze można go dostać w polskich sklepach. Jeśli ci się nie uda, użyj po prostu dobrego octu balsamicznego.
Krok 2
Wlej składniki sosu do słoiczka, mocno zakręć i potrząsaj, aż w środku zrobi się gęsta emulsja.
Krok 3
Na talerzu rozłóż rukolę, na niej gruszki. Posyp parmezanem i pestkami granatu, polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej