Sałatka z botwinką i melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z botwinką i melonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

4 plastry

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Botwinkę płuczemy i osuszamy.

Krok 2

Plaster melona kroimy w kostkę.

Krok 3

Pomidorki kroimy na połówki, cebulę w cienkie plasterki, szynkę w paseczki.

Krok 4

Przygotowujemy sos według opisu na opakowaniu.

Krok 5

Mieszamy wszystkie składniki.

Krok 6

Podajemy posypane szczypiorkiem i udekorowane paseczkami szynki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej