Buraczki z suszonymi śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki z suszonymi śliwkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

0.3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Burak umyć i ugotować do miękkości (ok .30 minut). Obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 1

Krok 2

Śliwki namoczyć.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 2

Krok 3

Gotować 5 minut w małej ilości wody.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 3

Krok 4

Odcedzić - pociąć na paseczki. Wymieszać z buraczkami.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 4

Krok 5

Zmieszać olej z wodą, sosem sałatkowym włoskim, szczyptą cukru. Polać buraczki i wymieszać. Zostawić na 10 minut. Przed podaniem posypać natką kolendry. Podawać do pieczonego drobiu lub innych pieczonych mięs.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z kaszy kuskus
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej