Sałatka dla niejadka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka dla niejadka

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

12 sztuk

2 sztuki

2 plastry

6 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę i warzywa opłucz i osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, pomidorki poprzekrawaj na połówki, ogórka razem ze skórką pokrój w grube plastry. Szynkę pokrój w paseczki.

Krok 2

Do jogurtu dodaj czubatą łyżeczkę sosu Knorr, wymieszaj dokładnie i odstaw na kilka minut. Jajka obierz ze skorupek, przekrój każde na ósemki.

Krok 3

Na talerzach ułóż porcje sałaty a na niej porozkładaj jajka, pomidorki, ogórka i posyp szynką. Całość polej sosem i posyp grzankami paprykowymi oraz listkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka czerwona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej