Sałatka z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z curry

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
34 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżeczki

5 łyżek

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka kroimy w małą kostkę i nacieramy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso do miękkości. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2

Ryż gotujemy, tak aby był sypki. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 3

Odsączamy kukurydzę i ananasa z zalewy.

Krok 4

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i drobno siekamy.

Krok 5

Mieszamy wszystkie składniki dodając majonez, curry i rodzynki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej