
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
0.5 pęczka
500 gramów
0.5 sztuki
1 szczypta
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, obrane marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Obrane ze skórki pomidory pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj.

Krok 3
Ze śliwek usuń pestki i pokrój je w ćwiartki.

Krok 4
Dodaj winogrona i wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 5
Majonez połącz z sokiem z cytryny oraz cukrem, przypraw solą i pieprzem, polej sałatkę i dokładnie wymieszaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej