
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
0.5 pęczka
150 gramów
100 gramów
200 gramów
0.5 pęczka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Pokrój pomidory w ćwiartki, cebulę w plastry, groszek cukrowy w cienkie paski.

Krok 2
Pokrój tofu w grubsze plastry, smaż na patelni do momenty, kiedy nabierze rumianego koloru. Następnie jeszcze ciepłe tofu zalej przygotowanym wcześniej sosem. Odstaw na 2 godziny.

Krok 3
Porwij sałaty, dodaj ćwiartki pomidora, plasterki cebuli, groszek cukrowy oraz kiełki. Kapelusze pieczarek surowych pokrój w bardzo cienkie plasterki. Dodaj do sałatki.

Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z marynowanym tofu i pozostałym sosem. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z marynowanym tofu
Tofu to rodzaj sera wytwarzanego z ziaren soi, szeroko wykorzystywanego w kuchni dalekowschodniej. Zdobywa coraz większą popularność na całym świecie. Jego zaletą jest to, że choć wydaje się być pozbawiony smaku, z łatwością przejmuje aromat dodatków, z którymi się go podaje. Jest więc świetnym składnikiem wszelkiego rodzaju sałatek. Wraz z kiełkami fasoli mung i groszkiem cukrowym nadaje im orientalnego charakteru. Ser z łatwością można już dostać w większości sklepów. Występuje w wielu rodzajach. Może być naturalny, z dodatkiem ziół, marynowany lub wędzony. Każda jego odmiana ma inne zastosowanie. Do sałatek najlepiej wybrać tofu naturalne, które przypomina nieco ser feta, przyprawić i usmażyć na patelni. Sałatka z marynowanym tofu zaskoczy swoim smakiem ciebie i twoich najbliższych. Jest dobrym pomysłem na kolację lub lunch. Jeśli jeszcze nigdy nie próbowałaś tofu, to najwyższa pora.