Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

20 sztuk

1 sztuka

20 sztuk

80 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu układamy rukolę, i umytą, porwaną sałatę rzymską. Paprykę myjemy, kroimy w paseczki, oliwki czarne przekrawamy na połówki.

Krok 2

Na rukolę i sałatę układamy pokrojoną paprykę, oliwki, żurawinę i orzechy nerkowca.

Krok 3

Sos sałatkowy przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i skrapiamy nim sałatkę. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej