Sałatka z grillowaną papryką – z mieszanką ziół | Przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanych papryk

Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
212 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

240 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Upraż orzeszki na patelni.

Krok 2

Paprykę przekrój na cztery części, usuń z niej pestki i grilluj pod przykryciem ok. 5 minut z każdej strony, by była opieczona i miękka.

Krok 3

Z papryki usuń skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z octem, oliwą i Mieszanką Bałkańską Knorr.

Krok 4

Sałatkę podawaj z rukolą, oprószoną serem feta i orzeszkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Kilka koreczków anchois, posiekanych i dodanych do sosu, sprawi, że sałatka będzie smakować jeszcze lepiej. Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z grillowanych paprykSałatka z grillowanych papryk

Upraż orzeszki na patelni.