Sałatka pomidorowo – pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka pomidorowo – pieczarkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

50 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i pokrój w plasterki. Dymki obierz i pokrój na ćwiartki.

Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - Krok 1

Krok 2

Pietruszkę opłucz i oberwij listki. Pieczarki umyj i pokrój.

Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - Krok 2

Krok 3

Przygotowane składniki wymieszaj i przełóż do salaterki. Posyp startym parmezanem.

Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr - zawartość opakowania wymieszaj z 3 łyżkami wody i 4 łyżkami oliwy. Wymieszaj.

Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - Krok 4

Krok 5

Sałatkę polej przygotowanym sosem Knorr i dopraw. Podawaj z czosnkowymi grzankami z bagietki.

Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka pomidorowo – pieczarkowaSałatka pomidorowo – pieczarkowa

Czasem najprostsze dania są najlepsze. Gdy niespodziewanie odwiedzają cię goście, nie masz wtedy czasu na tworzenie wymyślnych potraw, liczy się sprawdzony i niezawodny przepis. Taki, jak nasz na sałatkę pomidorowo-pieczarkową. Dzięki niej, w kreatywny sposób wykorzystać możesz pospolite składniki, które zalegają w każdej lodówce. Pomysł na sałatkę wypróbować możesz nie tylko w czasie wizyty gości, ale również w codziennym menu, jako dodatek do obiadu lub ciepłej kolacji. Połączenie pomidorów, pieczarek i startego sera żółtego (najlepiej parmezanu) będzie udane dzięki dodatkowi odpowiedniego dressingu np. sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego, dzięki któremu warzywa i grzyby aromatyczne i idealnie doprawione. Podawaj sałatkę w towarzystwie ciemnego pieczywa z ziarnami lub chrupiącej bagietki.