
Składniki
8 sztuk
3 sztuki
100 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
50 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i pokrój w plasterki. Dymki obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2
Pietruszkę opłucz i oberwij listki. Pieczarki umyj i pokrój.

Krok 3
Przygotowane składniki wymieszaj i przełóż do salaterki. Posyp startym parmezanem.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy Knorr - zawartość opakowania wymieszaj z 3 łyżkami wody i 4 łyżkami oliwy. Wymieszaj.

Krok 5
Sałatkę polej przygotowanym sosem Knorr i dopraw. Podawaj z czosnkowymi grzankami z bagietki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka pomidorowo – pieczarkowa
Czasem najprostsze dania są najlepsze. Gdy niespodziewanie odwiedzają cię goście, nie masz wtedy czasu na tworzenie wymyślnych potraw, liczy się sprawdzony i niezawodny przepis. Taki, jak nasz na sałatkę pomidorowo-pieczarkową. Dzięki niej, w kreatywny sposób wykorzystać możesz pospolite składniki, które zalegają w każdej lodówce. Pomysł na sałatkę wypróbować możesz nie tylko w czasie wizyty gości, ale również w codziennym menu, jako dodatek do obiadu lub ciepłej kolacji. Połączenie pomidorów, pieczarek i startego sera żółtego (najlepiej parmezanu) będzie udane dzięki dodatkowi odpowiedniego dressingu np. sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego, dzięki któremu warzywa i grzyby aromatyczne i idealnie doprawione. Podawaj sałatkę w towarzystwie ciemnego pieczywa z ziarnami lub chrupiącej bagietki.