Zimowa surówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zimowa surówka

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaną kapustę łączymy z posiekanym koperkiem, posiekaną dymką i startym na tarce jabłkiem wymieszanym z sokiem cytrynowym.

Krok 2

Następnie dodajemy oliwę i cukier oraz wykruszamy kosteczkę.

Krok 3

Surówkę odstawiamy na godzinę by smaki się połączyły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej