
Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej kostkę Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
Włóż umyte i oczyszczone piersi z kurczaka. Gotuj je 15-20 min. Po ugotowaniu odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Mandarynki odcedź z soku. Selera pokrój w plastry, pieprz posiekaj, a sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Krok 4
Wlej do miski 1 łyżkę rosołu, dodaj do niego majonez, jogurt, zielony pieprz i curry oraz cukier, pieprz i sól do smaku.
Krok 5
Do rosołu dodać 2 łyżeczki majonezu i trochę jogurtu. Wszystko wymieszać po czym dodać
Krok 6
Kurczaka należy pokroić w plasterki, wymieszać go z mandarynkami i selerem oraz dodać sos i znowu wymieszać. Na koniec włożyć do miski wyłożonej sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczaka
Proponowana sałatka z kurczaka to świetna propozycja na smaczną przekąskę lub szybki obiad. Łączy w sobie wiele smaków, co sprawia, że jest szczególnie atrakcyjna dla tych, którzy nie boją się kuchennych eksperymentów. To interesujące połączenie ugotowanego filetu z piersi z kurczaka z mandarynkami, selerem naciowym i sałatą sprawia, że smak potrawy jest zdecydowany i wyrazisty. Do przyrządzenia tego dania wykorzystaj sałatę lodową, rzymską, rukolę lub też zmiksuj kilka rodzajów sałat. Możesz też modyfikować inne składniki przepisu. Zamiast mandarynek dodaj np. kawałki ananasa lub pomarańczy. Pasować też będą winogrona, truskawki i owoce granatu. Jeśli lubisz chrupiące dodatki, posyp całość posiekanymi orzechami włoskimi. Gotowe danie podawaj z gorącymi grzankami – czosnkowymi lub paprykowymi. Koniecznie skosztuj tej smacznej kombinacji!