Sałatka czerwona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka czerwona

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i papryki pokroić w kostkę. Sałatę porwać na kawałki. Włożyć do miski i wymieszać warzywa.

Krok 2

W misce wymieszać keczup z majonezem, dodać tabasco i kumin do smaku, Wymieszać. Sos wlać do sałatki, dodać grzanki, wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej