Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć - usunąć uszkodzone listki. Rozsypać w miseczce lub na talerzu.

Krok 2

Przygotować dresing. Wycisnąć sok z 1/4 granatu( połówka połówki) i wymieszać z olejem i Sosem sałatkowym .

Krok 3

Wydłubać z pozostałego kawałka granatu pestki i oczyścić je z błonek . Dodać do dresingu.

Krok 4

Polać sałatę. Podawać na świeżo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej