
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 opakowanie
3 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
2 sztuki
1 kilogram
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jak wystygną obierz, pokrój w plastry i ułóż na półmisku lub talerzu.
Krok 2
W misce wymieszaj olej z octem, musztardą i sosem sałatkowym.
Krok 3
Przygotowanym sosem polej obficie ziemniaki.
Krok 4
Rzodkiewki pokrój w ćwiartki. Selera w niewielką kostkę. Posyp nimi ziemniaki.
Krok 5
Bekon usmaż na chrupko i dodaj na wierzch sałatki. Posyp całość posiekanym koperkiem oraz grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej