
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
7 sztuk
40 dekagramów
6 łyżek
1 łyżeczka
50 dekagramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz, osusz, a następnie pokrój filet z kurczaka w dużą kostkę. Posyp go Przyprawą do kurczaka Knorr i granulowanym czosnkiem. Następnie włóż filet na około godzinę do lodówki.
Krok 2
Następnie wyjmij go, zrumień na oleju, po czym ponownie ostudź.
Krok 3
Jajka zagotuj na twardo, ostudź i pokrój w kostkę. Pora pokrój w cienkie plastry. Ogórki odsącz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
Całość przełóż do dużej miski i dodaj posiekany koper.
Krok 5
Na koniec dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj schłodzoną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej