
Składniki
2 sztuki
140 gramów
80 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelać zimną wodą. Kurczaka obrać ze skóry, oddzielić mięso. Pokroić w kostkę. Pomidory odsączyć z zalewy, pokroić. Ser pokroić w cienkie paseczki (słupki). Rozkruszyć mini kosteczkę (lub dwie) Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z wędzonym kurczakiem
Wędzone mięso ma charakterystyczny, dymny zapach. Jeśli je lubisz, wypróbuj przepis na naszą sałatkę z wędzonym kurczakiem. Wśród składników niezbędnych do jej przygotowania znajduje się makaron orzo – drobny, z wyglądu przypominający ziarna ryżu. Stosowany jest jako dodatek do różnych dań: mięsnych i rybnych. Serwuje się go zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kupisz go w większości sklepów spożywczych. Opcjonalnie da się go też zastąpić innym makaronem, ale koniecznie drobnym, np. risi. Wędzonego kurczaka możesz przyrządzić samodzielnie (jeśli tylko posiadasz domową wędzarnię) lub też kupić gotowe udka. Mięso dokładnie obierz ze skórki, kości oraz chrząstek i podkrój w kostkę. Wymieszaj je z dodatkiem suszonych pomidorów oraz ulubionego sera. Możesz je pokroić, a ser ewentualnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość wystarczy doprawić wedle uznania dodatkiem majonezu lub jogurtu naturalnego. Danie serwuj oprószone natką pietruszki, posiekanym koperkiem lub świeżymi liśćmi bazylii. Korzystając z naszego przepisu, przyrządzisz smaczną sałatkę. Sprawdź listę składników i do dzieła!