
Składniki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
null
1 sztuka
null
1 sztuka
0.6 szklanki
null
null
1 sztuka
8
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane mięso pokrój w paseczki.
Krok 2
Papryki umyj, osusz i usuń gniazda nasienne, potnij w drobną kosteczkę, wymieszaj z posiekaną drobno cebulka i osączoną z zalewy kukurydzą.
Krok 3
Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem i przecierem pomidorowym, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę.
Krok 4
Odstaw na ok.2 godziny do lodówki. Meksykańską sałatkę podawaj na zimno razem z ryżem lub pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej