
Składniki
1 kilogram
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
8 łyżek
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie wyszorowane ziemniaki gotuj w mundurkach 20 minut w lekko osolonej wodzie. Obierz z łupinek i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Przełóż do salaterki, dodaj kiełki oraz liście sałaty.
Krok 3
Ocet utrzyj z solą i pieprzem, podczas ucierania dolewaj oliwę – 5 łyżek. Powstałym sosem polej warzywa w salaterce, wymieszaj. Mięso oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Usmaż z obu stron na pozostałej oliwie. Wystudź i pokrój w plasterki, ułóż na sałatce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej