Sałatka ryżowa z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

10 dekagramów

1 szklanka

10 dekagramów

10 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż opłukaj i zalej gorącym rosołem. Ugotuj na parze w większym naczyniu z wrzącą wodą.

Krok 2

Brzoskwinie pokrój w kostkę, podobnie mięso i połącz z ostudzonym ryżem.

Krok 3

Wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej