
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
40 dekagramów
1 sztuka
4 sztuki
0.5 szklanki
6 sztuk
1 opakowanie
10 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i osuszone piersi oprósz solą i pieprzem oraz czosnkiem, skrop olejem. Zapiecz w piekarniku lub podsmaż na złoto na patelni.
Krok 2
Pomidory umyj i obierz ze skórki, pokrój w kostkę, 3 cebule pokrój na ćwiartki, podsmaż wraz z czosnkiem na rozgrzanym oleju. Zmiksuj pomidory, cebulę i czosnek.
Krok 3
Do masy dodaj oczyszczone i pozbawione nasion, drobno posiekane papryczki. Dopraw oregano i ponownie zmiksuj.
Krok 4
Masę pomidorową wlej na patelnię, dodaj Bulionetkę Knorr i duś 10 minut.
Krok 5
Kurczaka pokrój na cienkie paski. Każdą tortille posmaruj sosem, ułóż na nich kawałki kurczaka, posyp fasolą i zwiń w rulon.
Krok 6
Gotowe ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, polej pozostałym sosem, posyp pokrojoną w paski cebulą i startym serem.
Krok 7
Zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez 20 - 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej