Zapiekanka naleśnikowa - tort z naleśników | Przepisy.pl pixel

Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

11 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

400 gramów

7 sztuk

12 sztuk

300 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przypraw i podsmaż.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i podsmaż razem doprawiając solą i pieprzem.

Krok 3

Paprykę i ogórki konserwowe pokrój w plasterki.

Krok 4

Układaj tortu warstwami: naleśnik, przecier, mięso mielone, żółty ser, następna warstwa - naleśnik, przecier, pieczarki, żółty ser, kolejna warstwa - naleśnik, przecier, papryka i ogórek, żółty ser.

Krok 5

Kolejne warstwy według smaku i uznania do wyczerpania produktów.

Krok 6

Tort zapiekaj w temperaturze 180 stopni około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej