
Składniki
4 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
2 opakowania
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć, osuszyć, porwać lub pociąć na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Awokado i ogórki obrać, pokroić odpowiednio w kawałki i plasterki.
Krok 2
Sos: Wymieszać oliwę z sosem sałatkowym i wodą, dodać drobno posiekane zioła, wymieszać ponownie (najlepiej to robić w małym słoiczku wstrząsając).
Krok 3
Do wielkiej misy przełożyć pokrojone warzywa i porwaną sałatę. Wymieszać lekko. Przed podaniem wrzucić na wierzch kuleczki mozzarelli i skropić sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej