
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 pęczka
1 łyżka
5 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, wycinamy głąb i drobno siekamy. Oprószamy sola i zostawiamy na kilka minut by zmiękła.
Krok 2
Pomidora i ogórka kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kapusty. Natkę drobno siekamy, dodajemy do kapusty.
Krok 3
Majonez mieszamy z jogurtem oraz sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę i wszystko mieszamy. Zostawiamy na 10 min by smaki się przegryzły.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej