Chrupiące pałki z orzechami pekan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące pałki z orzechami pekan

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
99 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

2 łyżki

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

null

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki umyj, natrzyj przyprawą Knorr i odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.

Krok 2

Pieczywo tostowe okrój ze skórki, a następnie umieść w kielichu blendera i zmiksuj na sypko.

Krok 3

Pieczywo przesyp do miski, dodaj posiekane orzechy, natkę oraz starty ser i dopraw do smaku. Na koniec dodaj margarynę i wymieszaj dobrze.

Krok 4

Przyprawione pałki kurczaka wstaw do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 °C.

Krok 5

Po tym czasie wyjmij je i na każdą z pałek nałóż orzechowy crust.

Krok 6

Pałki ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 15-20 minut w temperaturze 180 °C.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pałki na ryżu
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej