Pieczony pstrąg z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony pstrąg z migdałami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę skrop sokiem z cytryny i posyp z dwóch stron przyprawą Knorr oraz pieprzem. Zawiń w folię aluminiową. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Szpinak rozmroź na patelni i dopraw do smaku kostką Czosnek Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

Na suchej patelni teflonowej upraż migdały.

Krok 4

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celcjusza. Wstaw rybę zawiniętą w folię i piecz ok. 20 minut.

Krok 5

Na talerzyki wyłóż najpierw szpinak, na niego połóż po kawałku pstrąga i posyp płatkami migdałowymi.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony pstrąg z migdałami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej