
Składniki
16 sztuk
1 opakowanie
250 mililitrów
200 gramów
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Następnie odcedź, rozgnieć razem z margaryną na purée. Dopraw do smaku i wymieszaj z posiekaną natką.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną.
Krok 3
Cztery żaroodporne niewielkie naczynka natłuść margaryną. Do środka powkładaj kawałki surowej ryby oraz krewetki.
Krok 4
Całość zalej przygotowanym Fixem.
Krok 5
Na wierzch każdej z zapiekanek nałóż po łyżce ziemniaczanego purée. Naczynka ustaw na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Zapiekaj 25 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z owocami morza
Proste przyrządzanie potraw jest możliwe, o czym przekonasz się dzięki poniższemu przepisowi. Tym razem przygotuj na obiad zapiekankę z owocami morza. Jej podstawą są świeże krewetki oraz filet z białej ryby, np. dorsza czy mintaja. Na początek przygotuj ziemniaczane purée. Ziemniaki starannie obierz ze skórki i gotuj do czasu uzyskania miękkości. Po odcedzeniu warzyw, rozgnieć je z niewielką ilością wysokiej jakości margaryny. Niewielkie naczynia żaroodporne wysmaruj starannie tłuszczem. Dzięki takiemu zabiegowi składniki nie będą do nich przywierać w trakcie zapiekania. W ich środku umieść surową rybę podzieloną na kawałki oraz krewetki. Zalej naczynka gęstym kremowym sosem serowo-brokułowym, który przyrządzisz na bazie śmietanki 18%. Na wierzchu każdej z zapiekanek umieść łyżkę przygotowanych wcześniej ziemniaków. Będą już gotowe do zapiekania. Całość podawaj bezpośrednio po upieczeniu z dodatkiem prostej sałatki na bazie miksu sałat i świeżych warzyw. Bardzo cenimy Twoją opinię – podziel się nią z nami.