karnawałowe sakiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

karnawałowe sakiewki

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 szczypty

5 łyżek

2 łyżeczki

1 sztuka

220 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszać z przyprawą do kurczaka, pieprzem i koperkiem. Piersi pokroić i wymieszać z przygotowaną marynatą. Odstawić do lodówki na ok. 1h.

Krok 2

Kurczaka podsmażyć na rumiano, dodać posiekaną cebulę - poddusić.Kalafior zblanszować, pomidora i serek pokroić w kosteczkę. Wymieszać z kurczakiem i cebulą - doprawić:

Krok 3

Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty o boku ok. 15cm.Nałożyć 3 łyżki farszu - skleić sakiewki (można posmarować boki roztrzepanym żółtkiem, by się łatwiej sklejało).

Krok 4

Piec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 25min. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej