
Składniki
8 sztuk
1 łyżka
100 mililitrów
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
80 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetnij wierzch pomidorów, zachowując kapelusz razem z zieloną szypułką. Pomidory wydrąż, zachowując również miąższ.

Krok 2
Mięso mielone wymieszaj ze startą na tarce cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawą do mięs i ugotowanym wcześniej ryżem. Farsz umieść w wydrążonych pomidorach, przykryj je kapeluszami. Pomidory umieść w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3
Resztki wydrążonych pomidorów zmiksuj z Ketchupem Hellmann's Pikantnym, Bulion na włoszczyźnie Knorr i chlebem tostowym. Powstały sos wlej do naczynia.

Krok 4
Danie piecz przez około 30 minut w nagrzanym do 190 °C piekarniku. Podawaj ze śmietaną.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidory faszerowane
Większości z nas pomidory kojarzą się z kanapkami, sałatkami i z przystawkami, czy jednak próbowałaś kiedyś przyrządzić faszerowane pomidory? Jeśli nie, koniecznie powinnaś spróbować! Z naszymi wskazówkami, przyrządzenie tego dania będzie proste. Pomidory w tej wersji sprawdzą się doskonale jako obiad lub kolacja. Możesz podaj je na ryży lub z bagietką. By móc cieszyć się smakiem tego dania wystarczy jedynie odkroić górną część pomidora, wydrążyć go, a następnie napełnić farszem składającym się z mielonego mięsa drobiowego, cebuli, bułki i przyprawy do mięs. Następnie nadziane pomidory powinno się polać podwójnie pomidorowym sosem (składającym się ze zmiksowanych resztek pomidorów i ketchupu). Tak przygotowane danie należy włożyć na 30 minut do piekarnika a upieczone podawać ze śmietaną lub skropić oliwa z oliwek. Niebo w gębie!