
Składniki
8 sztuk
1 łyżka
100 mililitrów
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
80 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetnij wierzch pomidorów, zachowując kapelusz razem z zieloną szypułką. Pomidory wydrąż, zachowując również miąższ.

Krok 2
Mięso mielone wymieszaj ze startą na tarce cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawą do mięs i ugotowanym wcześniej ryżem. Farsz umieść w wydrążonych pomidorach, przykryj je kapeluszami. Pomidory umieść w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3
Resztki wydrążonych pomidorów zmiksuj z Ketchupem Hellmann's Pikantnym, Bulion na włoszczyźnie Knorr i chlebem tostowym. Powstały sos wlej do naczynia.

Krok 4
Danie piecz przez około 30 minut w nagrzanym do 190 °C piekarniku. Podawaj ze śmietaną.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidory faszerowane
Większości z nas pomidory kojarzą się z kanapkami, sałatkami i z przystawkami, czy jednak próbowałaś kiedyś przyrządzić faszerowane pomidory? Jeśli nie, koniecznie powinnaś spróbować! Z naszymi wskazówkami, przyrządzenie tego dania będzie proste. Pomidory w tej wersji sprawdzą się doskonale jako obiad lub kolacja. Możesz podaj je na ryży lub z bagietką. By móc cieszyć się smakiem tego dania wystarczy jedynie odkroić górną część pomidora, wydrążyć go, a następnie napełnić farszem składającym się z mielonego mięsa drobiowego, cebuli, bułki i przyprawy do mięs. Następnie nadziane pomidory powinno się polać podwójnie pomidorowym sosem (składającym się ze zmiksowanych resztek pomidorów i ketchupu). Tak przygotowane danie należy włożyć na 30 minut do piekarnika a upieczone podawać ze śmietaną lub skropić oliwa z oliwek. Niebo w gębie!



































