
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
15 dekagramów
1 sztuka
10 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę. Podsmaż ją na rozgrzanym oleju, dodaj mięso i smaż przez 5 minut.
Krok 2
Dodaj ryż, po czym dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z niewielką ilością wody i wlej do składników na patelni. Zagotuj i odstaw.
Krok 4
Odetnij z papryk wierzchy z ogonkiem i usuń pestki.
Krok 5
Następnie napełnij je farszem, przykryj ogonkiem i wstaw do żaroodpornego naczynia. Szklankę wody wlej do naczynia z papryką - całość piecz przez 50 minut w 180 stopniach.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Papryka faszerowana ryżem i mięsem
Faszerowana papryka to prosty sposób na połączenie warzyw, mięsa i ryżu w jednym daniu. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tej potrawy jest ugotowanie ryżu, który stanowi bazę farszu. Następnie podsmaż mielone mięso – wieprzowinę lub wołowinę – z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebuli. Po chwili dodaj ugotowany ryż i rozrobioną z wodą przyprawę do kotletów mielonych, całość dokładnie wymieszaj, zagotuj i odstaw. Smak farszu wzbogaci drobno posiekana natka pietruszki. Z papryk usuń górną część oraz gniazda nasienne, po czym napełniaj ich wnętrza mięsno-ryżowym nadzieniem. Na koniec przykryj je odciętymi wcześniej wierzchami i umieść w naczyniu żaroodpornym. Wlej do niego szklankę wody, która zapobiegnie nadmiernemu wysuszeniu papryk podczas pieczenia i wstaw do piekarnika. Danie będzie gotowe, gdy skórka papryki zacznie się marszczyć i rumienić na brzegach. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, najlepiej z dodatkiem jogurtowego dipu czosnkowego lub ziołowego. Mamy nadzieję, że przyrządzanie potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.