Cebule faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebule faszerowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
282 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

14 sztuk

2 opakowania

30 dekagramów

2 sztuki

0.5 szklanki

20 dekagramów

10 dekagramów

1 pęczek

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule gotuj kilka minut w lekko osolonym wrzątku. Zetnij wierzchy. Wydrąż środki, posiekaj je.

Cebule faszerowane  - Krok 1

Krok 2

Pieczarki drobno pokrój. Ryż ugotuj na sypko. Pieczeń pokrój w paseczki. Czosnek przeciśnij przez praskę, natkę pietruszki posiekaj.

Cebule faszerowane  - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekane środki cebul, oddzielnie przesmaż pieczarki.

Cebule faszerowane  - Krok 3

Krok 4

Ryż wmieszaj z pieczenią, pieczarkami, czosnkiem i natką pietruszki. Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Cebule faszerowane  - Krok 4

Krok 5

Cebule napełnij farszem, posyp startym serem, włóż do żaroodpornego naczynia.

Cebule faszerowane  - Krok 5

Krok 6

Fixy Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 0,5 litrem wody i dodaj wcześniej przesmażoną cebulę. Sos wlej do cebul i piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po 30 minutach wyjmij cebule i posyp serem. Wstaw do zapieczenia na 10 minut.

Cebule faszerowane  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebule faszerowane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cebule faszerowane Cebule faszerowane

Faszerowane warzywa to doskonały sposób na pyszny obiad, przekąskę lub dodatek do dania głównego. Tym razem przyrządź faszerowaną cebulę – z tym przepisem nie będzie to trudne. Na początek obierz warzywa i ugotuj je w osolonym wrzątku, po czym zetnij wierzchy i posiekaj wydrążone wcześniej środki. Wrzuć je na rozgrzany olej i zeszklij, a osobno usmaż pokrojone pieczarki. Przygotowane wcześniej składniki i posiekane warzywa wymieszaj z pieczenią pokrojoną w paski i dopraw przyprawą uniwersalną, która nada całości wyrazistego smaku. Kiedy farsz będzie gotowy, napełnij nim skorupki cebul, posyp obficie startym żółtym serem (sprawdzi się parmezan lub grana padano) i włóż do naczynia żaroodpornego. Aromatyczny sos połączy wszystkie smaki i będzie doskonałym dopełnieniem przekąski – przyrządź go według instrukcji na opakowaniu, zalej nim cebulę i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Z czym podawać faszerowane warzywa? Doskonale komponują się z pieczonym mięsem i surówkami. Cenimy Twoją opinię o naszych przepisach – podziel się nią w komentarzu!