
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
300 mililitrów
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora pokrój w poprzek na 2 cm kawałki i wypłucz w zimnej wodzie. Następnie sparz krótko we wrzątku.
Krok 2
Liście szpinaku umyj i osusz. Czosnek posiekaj. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody i zagotuj.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, następnie dodaj liście szpinaku i pora. Całość wymieszaj i lekko dopraw do smaku.
Krok 4
Gotowy szpinak nałóż na talerze, a jego wierzch polej serowym sosem. Podawaj jako dodatek do ryb.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej