Chiński kurczak z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński kurczak z pieczarkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

4 łyżki

3 łyżki

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój kurczaka w paski, imbir posiekaj i wszystko pokrop sosem sojowym a następnie odstaw na 10 minut.

Krok 2

Duże pieczarki pokrój w mniejsze części a małe zostaw w całości.

Krok 3

W międzyczasie rozgrzej w woku 4 łyżki oleju i włóż na niego pieczarki. Smaż przez 5 minut nie przestając mieszać aż zrobią się rumiane.

Krok 4

W moździerzu wymieszaj kostki Knorr z czosnkiem.

Krok 5

Taką mieszankę wsyp do pieczarek i jeszcze chwilę podsmaż. Następnie przełóż pieczarki na osobny talerzyk.

Krok 6

Kurczaka panieruj w mące ziemniaczanej i smaż krótko na pozostałym oleju mieszając co jakiś czas. Jak kurczak nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki o raz cebule dymkę pokrojoną w paseczki. Dokładnie wszystko wymieszaj i podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Artur Zbrzeźny

    Artur Zbrzeźny , 04.05.2015

    brak spójności między 4,5 i 6 krokiem, proszę sprecyzować jak w końcu przygotować te pieczarki bo z tego co napisaliście ma się je smażyć razem z kurczakiem i jednocześnie oddzielnie dodawać do samych pieczarek knorr z czosnkiem. Z reszą, co to za przepis w którym wykorzystuje się kostki rosołowe z masa tłuszczu, soli i glutaminianu sodu...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej