Brandade z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brandade z dorsza

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 szczypty

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Do garnka wlej wodę, dodaj tymianek i listek laurowy. Do zimnej wody włóż filety, gotuj 6-7 minut. Gdy woda się zagotuje, usuń pianę z wierzchu. Potem osącz dorsza, podziel go na kawałeczki i usuń ości. Wlej oliwę na patelnię, wrzuć czosnek, podgrzej, ale uważaj, aby czosnek się nie przyrumienił. Dodaj dorsza, podsmaż, mieszając. Następnie dodaj ziemniaki, wymieszaj, wlej mleko. Posyp pieprzem i solą, wymieszaj z natką. Masę przełóż do żaroodpornej formy, zapiekaj, aż na wierzchu powstanie złota skorupka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brandade z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej