Wiosenny kurczak z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny kurczak z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
1029 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

287 osób wydrukowało

Pobierz pdf

319 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

2 szklanki

1 szklanka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki przekrój na pół. Por, jasną część cebuli dymki oraz paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 3

Dodaj cebulę, pieczarki, pora i paprykę. Wszystko smaż, aż nabierze rumianych kolorów.

Krok 4

Śmietankę wymieszaj ze szklanką wody oraz zawartością opakowania sosu śmietanowego z zielonym pieprzem Knorr.

Krok 5

Wlej sos na patelnię, dodaj posiekany szczypior z dymki i całość duś ok. 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenny kurczak z warzywami Wiosenny kurczak z warzywami

Połączenie kawałków kurczaka z warzywami i śmietankowym sosem to dobry sposób na szybki i smaczny codzienny obiad. Danie z drobiu w takiej postaci świetnie skomponuje się z wieloma dodatkami – ziemniakami, kaszami, makaronem, ryżem i sałatkami z sezonowych warzyw. Wystarczy, że podsmażysz kurczaka, a następnie dołączysz do niego pieczarki oraz pokrojone w kostkę paprykę, jasną część cebuli dymki oraz pora. Kiedy wszystkie składniki się zarumienią, dolej do nich sos pieczarkowy i duś całość przez jakiś czas. Na koniec dołącz posiekany drobno szczypiorek i gotowe! Wiosenny kurczak z warzywami to także doskonały sposób na gorące danie serwowane podczas przyjęcia. Szybko je odgrzejesz i podasz np. z bagietką i sałatką lub paluszkami z ciasta francuskiego. Chcąc nieco urozmaicić potrawę, warto dodać do niej cukinię lub bakłażana. Szukasz nowego sposobu na danie z kurczakiem w roli głównej? Skorzystaj z tego przepisu. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.