
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
400 gramów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżki
5 sztuk
1 łyżka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, cztery ząbki czosnku posiekaj. Zeszklij cebulę i podsmaż czosnek.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Dorzuć do cebuli i czosnku, posól. Wszystko podsmażaj, pomidory mogą puścić trochę wody, która powoli będzie odparowywać. Dopraw warzywa imbirem i natką pietruszki.
Krok 3
Kurczaka pokrój w kostkę i dodaj do warzyw. Duś, a gdy mięso będzie gotowe, dodaj curry.
Krok 4
Ostatni ząbek czosnku zgnieć, dodaj do jogurtu. Dosyp zioła prowansalskie i odrobinę soli, wymieszaj. Powstały sos odłóż w chłodne miejsce.
Krok 5
Na podgrzane tortille nakładaj trochę farszu, zawiń, polej z wierzchu sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej