Tortilla indyjska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla indyjska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

1 łyżka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, cztery ząbki czosnku posiekaj. Zeszklij cebulę i podsmaż czosnek.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Dorzuć do cebuli i czosnku, posól. Wszystko podsmażaj, pomidory mogą puścić trochę wody, która powoli będzie odparowywać. Dopraw warzywa imbirem i natką pietruszki.

Krok 3

Kurczaka pokrój w kostkę i dodaj do warzyw. Duś, a gdy mięso będzie gotowe, dodaj curry.

Krok 4

Ostatni ząbek czosnku zgnieć, dodaj do jogurtu. Dosyp zioła prowansalskie i odrobinę soli, wymieszaj. Powstały sos odłóż w chłodne miejsce.

Krok 5

Na podgrzane tortille nakładaj trochę farszu, zawiń, polej z wierzchu sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla indyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla indyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej