Kurczak Chow Main przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak Chow Main

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 opakowania

1 pęczek

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na małe kawałki i w miseczce wymieszaj z sosem sojowym, mąką ziemniaczaną, ubitym białkiem z jajka oraz przyprawą Knorr. Odstaw na chwilę.

Krok 2

W tym czasie ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu i następnie odcedź go.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj, a marchewkę zetrzyj na tarce. Na rozgrzaną patelnię wrzuć. Cebulę, czosnek, chili oraz imbir i podsmaż chwilę.

Krok 4

Następnie dodaj kurczaka i zarumień go.

Krok 5

Wrzuć makaron, marchew, kiełki oraz cebulkę. Polej olejem sezamowy i usmaż, aby warzywa były miękkie. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak Chow Main - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej