MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

20 sztuk

15 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

10 gramów

1 szczypta

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron według przepisu producenta.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i razem z czosnkiem podsmażamy na oliwie. Kiedy zmiękną dodajemy pokrojoną w słupki cukinię, oliwki (bez pestek, przekrojone na połówki), umyte pomidorki oraz przyprawę włoską. Dokładnie mieszamy i dusimy, aż pomidorki zaczną puszczać sok.

Krok 3

Odcedzamy makaron (zostawiamy kilka łyżek wody!) i dodajemy do warzyw. Wlewamy wodę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy odrobiną ziół włoskich i podajemy ze świeżo startym parmezanem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej