
Składniki
300 gramów
150 gramów
100 gramów
70 gramów
40 gramów
1 gram
3 szczypty
250 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
10 listki
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone włożyć do miski, dodać przprawy. Wszystko dokładnie wymieszać na zwartą masę.
Krok 2
podgrzać na patelni łyżkę oliwy z oliwek. Por i marcherwki drobno pokroić, smażyć wraz z fasolką szparagową przez 2-3 minuty, następnie dodać 100 m wody i dusić pod przykryciem, aż warzywa staną się miękkie.
Krok 3
Warzywa zblendować, połączyć z mięsem mielonem.
Krok 4
Zwilżonymi rękami formować małe klopsiki. Pieć w piekarniku przy 200 stopni około 20 min.
Krok 5
Spaghetti ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić na durszlaku. Dodać passtaę pomidorową, klopsiki i wszystko wymieszać. Udekorować świeżą bazylią i podawać na ciepło. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej