Zapiekane pulpeciki drobiowe z pistacjami
łatwe
24 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
500 gramów
1 opakowanie
330 gramów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, wsypujemy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Do mięsa dodajemy przyprawy (1 łyżeczka mieszanki orientalnej zostaje do sosu) oraz pistacje. Mieszamy, formujemy pulpeciki, umieszczamy je w makaronie lekko zagłębiając.
Krok 3
Sos: kwaśną śmietanę mieszamy z passatą pomidorową. Dodajemy przyprawę orientalną, mieszamy, wylewamy na zapiekankę tak, by całość sosu równomiernie pokryła skladniki.
Krok 4
Zapiekamy pod folią srebną 30 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej