Pstrąg pieczony bez soli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg pieczony bez soli

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżeczki

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby opłucz pod zimną, bieżącą wodą, a następnie osusz za pomocą ręcznika kuchennego (pstrągi mają na skórze naturalny śluz, to całkiem normalne, nie świadczy o tym, że ryba jest nieświeża). Rozgrzej piekarnik do 200 ºC (grzanie góra – dół).

Krok 2

Pokrój papryczkę, cytrynę i czosnek na plasterki. Ryby przełóż do formy do pieczenia/na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (byle nie folią – przykleją się). Można ryby upiec również, układając je na drobno pokrojonych surowych lub zblanszowanych warzywach. Do środka ryby wsyp po 1 łyżeczce przyprawy do ryb, a następnie rozłóż równomiernie plastry czosnku i papryczki (papryka może być z ziarnami).

Krok 3

Natnij z wierzchu skórę ryby w kilku miejscach (przecinając skórę do mięsa) i w powstałe szczeliny włóż plastry cytryny. Z wierzchu posyp dodatkowo przyprawą do ryb.

Krok 4

Piecz przez 20 minut na środkowej półce piekarnika. Podawaj gorące

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg pieczony bez soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg pieczony bez soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg pieczony bez soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg pieczony bez soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg pieczony bez soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg pieczony bez soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg pieczony bez soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg pieczony bez soli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyk wieprzowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej