
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 garść
1 garść
3 łyżki
2 garść
1 sztuka
1 plaster
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Doradę wypatroszyć, umyć, usnąć łuski. Ponownie przepłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem ponacinać skórę w kilku miejscach.
Krok 2
Czosnek obrać i drobno pokroić, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, koperekiem, dwoma łyżkami oliwy i przyprawą Knorr Bez dodatku soli. Rybę natrzeć powstałą mieszanką.
Krok 3
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Rybę ułożyć do naczynia żaroodpornego i pieć przez 30 minut.
Krok 4
Ogórek i pomidor pokroić, dodać mix warzyw, łyżkę oliwy i wymieszać.
Krok 5
Każdą doradę posypać koperkiem, dodać półplasterka cytryny i podawać ze świeżą sałatą. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ryby Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej