
Składniki
4 sztuki
8 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
350 mililitrów
100 mililitrów
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z ryby skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawami. Odstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 2
W tym czasie pieczarki pokrój w plastry, a cebulę w kostkę. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i dodaj pieczarki.
Krok 3
Sos koperkowy Knorr rozmieszaj w rondelku ze śmietaną i zagotuj. Dodaj pieczarki.
Krok 4
Naczynie żaroodporne natłuść margaryną, wlej kilka łyżek sosu, a następnie ułóż filety ryby.
Krok 5
Resztę sosu wlej do naczynia, przykrywając rybę. Wierzch posyp pokrojoną w paski papryką. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 45 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos koperkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba z sosem pieczarkowym
Łatwe i szybkie w przygotowaniu danie dla kilku osób? Mówisz i masz! Co powiesz na rybę w sosie pieczarkowym? Zapoznaj się z naszym przepisem i sprawdź na własnej (i nie tylko!) skórze.
Dla kogo?
Dla wielbicieli darów mórz, rzek, jezior i stawów! Dla tych, którzy lubią i często jedzą ryby, ale też dla każdego, kto chciałby się wreszcie do nich przekonać.
Na jaką okazję?
Tak przygotowana ryba w delikatnym, kremowym sosie pieczarkowym poleca się na kolację – w towarzystwie na przykład gotowanych warzyw będzie pożywnym, zdrowym i przede wszystkim pysznym posiłkiem.
Czy wiesz, że?
Ryby są źródłem białka, a także dużej ilości kwasów omega-3. Zaleca się, aby jeść je 2–3 razy w tygodniu.
Dla urozmaicenia:
W tym przepisie użyć możesz dowolnej ryby – takiej, na jaką tylko masz ochotę! Najważniejsze jest przygotowanie – z naszym przepisem na rybę będzie ona wręcz rozpływała się w ustach.