
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
4 szczypty
1 szczypta
2 łyżki
50 dekagramów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pomidory z puszki, duś przez 10 minut aż sos zgęstnieje.
Krok 2
Tuńczyka osącz i dodaj do pomidorów. Przypraw pieprzem, oregano oraz przyprawą w mini kostkach czosnek Knorr. Duś jeszcze przez kilka minut.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente. Nie odcedzaj, wykładaj bezpośrednio na talerze. Polej sosem, posyp startym parmezanem, udekoruj bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej