Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
30 dekagramów
1 pęczek
100 gramów
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Do blendera wlać oliwę, dodać umyta i osuszoną bazylię, parmezan, sól, pieprz, zblendować wszystko na pesto.
Krok 3
Ugotowany makaron odsączyć i wymieszać z pesto. Podawać na liściach świeżego szpinaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej