Rurki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rurki z pieczarkami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

heart
169 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

293 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój na plasterki, cebulę w kostkę a salami w paski. Podsmaż wszystko na patelni. W drugim garnku ugotuj makaron.

Rurki z pieczarkami   - Krok 1

Krok 2

Gdy wszystkie składniki na patelni będą rumiane wlej na patelnię wodę.

Rurki z pieczarkami   - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i również wlej na patelnię.

Rurki z pieczarkami   - Krok 3

Krok 4

Teraz dodaj wcześniej ugotowany makaron. Wszystko wymieszaj i zagotuj. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Rurki z pieczarkami   - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Jeśli wolisz potrawy bez mięsa możesz przygotować taki makaron tylko z pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rurki z pieczarkami  Rurki z pieczarkami

Przepisów na dania z makaronem nigdy dość! Makaronowe rurki w ciepłym grzybowo-śmietanowym sosie z dodatkiem wyrazistej kiełbasy salami to idealna propozycja na danie obiadowe lub kolacyjne. Poprawia humor i zaspakaja głód. Zaserwuj je swojej rodzinie lub znajomym, a na pewno każdy doceni przyjemny smak tej potrawy. Tajemnica tego dania tkwi w aksamitnym, wybornym sosie. Przygotujesz go z kiełbasy salami, pieczarek, cebuli oraz mieszanki Fixu Knorr ze śmietanką. Do doskonałego sosu dodaj ugotowany al dente makaron penne. Jeśli nie masz rurek, to śmiało użyj innego krótkiego makaronu, np. kokardek, świderej lub kolanek. Gotową potrawę posyp startym serem żółtym, np. parmezanem, i udekoruj świeżą bazylia, która urozmaici kolor i smak dania. Udanego gotowania i smacznego.