
Składniki
800 gramów
250 gramów
500 mililitrów
100 gramów
50 gramów
1 szczypta
300 gramów
4 sztuki
0.5 pęczka
null gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i ostudź. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Mąkę podsmaż na maśle (należy uważać, aby masło się nie przypaliło, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa). Wlej mleko, wymieszaj i podgrzej.
Krok 3
Zdejmij z ognia i dodaj 60 g startego żółtego sera, roztrzepane jajka i marchewkę. Wymieszaj i przypraw gałką muszkatołową, delikatem Knorr i pieprzem.
Krok 4
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę masy marchewkowej, przykryj makaronem, znów masą i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinien być makaron.
Krok 5
Całość posyp resztą startego sera. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 °C. Lasagne posyp posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej